Az új HTC Sense már HTC Desire-re is!

A HTC mindent megtett, hogy egy jól használható, átlátható és gyors ROM-ot hozzon létre. Gondolom, sokan tudják az új HTC Sense csak HTC Desire HD-ra és HTC Desire Z-re adták ki. Szerencsére vannak olyan emberek, akik szeretnek fejleszteni így elkészült a ROM HTC Desire-re is!

Sok ROM-ot próbáltam ki, hogy melyik gyors, felhasználóbarát és jól személyre szabható. Eddig mindezt nálam a MIUI jelentette, de láttam, hogy az új HTC Sense fejlesztése is már kész van, így azt gondoltam miért ne nézzem meg és teszteljem le.

Azt kell mondanom jó döntés volt!

Egyik érv, hogy miért érdemes váltani az a magyar nyelv! A ROM magyar, így aki nem rendelkezik angol tudással könnyedén navigál a beállítások és a menük között. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy találtam helyesírási hibákat, de remélem javítani fogják őket.

A felületet saját ízlésünk szerint állíthatjuk be, de ha nem találnánk magunknak megfelelő hátteret vagy skint illetve sok más alkalmazást, akkor csak fel kell mennünk a HTC Hub-ra és válogatni a kínálatból. Persze, ha ezt meg szeretnénk tenni akkor be kell regisztrálni a htcsense.com oldalon!

A ROM-ot több változatban is le lehet tölteni a következő oldalról:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=789830

Ami feltétlen szükséges hozzá, az nem más, mint az SD kártyánk particionálása attól függően melyik változatot szeretnénk használni.

A végére csak annyit írnék, hogy aki teheti próbálja ki. Úgy gondolom nem fog csalódni a HTC Sense nyújtotta lehetőségekben és gyorsaságában.

 • KisBoxi

  Nagyon jó kis ROM! Remélem, valamikor portolják ZTE Blade-re is:)

  • http://www.sharknet.hu Sapphi

   Hát minden lehet, de azért nem egyszerű feladat lesz az szerintem. :)

 • http://andro-id.info Skynet

  Nagyon tetszetős! :)

 • Zagor

  Spica? O.O :DDDD

 • hurkabela

  Sziasztok!

  Én még nem csináltam ilyet, és azt sem tudom, hogy álljak neki. Tud valaki egy linket, ahol le van írva? Ez garanciavesztéssel nem jár?

  Köszönöm!

 • http://www.sharknet.hu Sapphi

  Szia, ahoz hogy ezt a ROM-ot fel tudd tenni elöször rootolni kell a telefont, de ez garanciavesztéssel járhat. A root-olás menete egy előzö cikkemben szerepel.

 • Tcm

  Szia!

  Érdeklődnék, hogy mivel lehet úgy megparticionálni az SD kártyát, mit ahogy a ROM megköveteli? (D2EXT version – Fat + Ext4 + Ext4 + Swap (fat+1GB+0.3GB+0.1GB)) Te milyen programot használsz erre?

  • http://www.sharknet.hu Sapphi

   Szia, én egy linuxot használok erre aminek az a neve hogy gparted.

   Link: http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

   Én a live-t használom azt pedig unetbootin-al rárakom egy pendrive-re, hogy bootolható legyen egy restart és már csinálhatod is a partíciókat!

   Remélem segítettem.

 • csilee

  Esetleg tudnál részletesebben is írni, hogy kell ezt feltenni?, ez melyik android verzió? stb.
  Már így is nagyon felcsigáztál.

 • KLac

  A particionálás és a ROM telepítés lépéseiről esetleg tudnál egy részletesebb leírást adni? Én spec. a Gparted-es linuxot meg tudtam csinálni, de a particionálásnál valami gond lehet, mert nem akar működni. Egyáltalán szabad úgy particionálni az SD kártyát, hogy benne van a telefonba?

  Előre is köszi!

 • Nagy Ádám

  Egyszerűen nem tudom letölteni. Másnak is van ilyesmi problémája? Nem lehetne máshova is feltölteni?

  • http://andro-id.info Skynet

   Utoljára 2011 áprilisában frissítette a ROM-ot a készítője, szerintem hanyagold, és keress mást… 😀