“Üzenet Barcelonából”…

Illetve egészen pontosan Svájcból, hisz ott van a Route 66 székhelye. Emilia Iacob-től (Route 66, Public Relations Department) kaptam ma egy mail-t, miszerint a Route 66 Barcelonában, a Mobile Word Congress-en jelentette be a TomTom-al való együttműködésük gyümölcsét, egy helyenként bizony innovatív, de a TomTom térképei miatt mindenképpen elsőrangú navigációs programot, Android rendszerre.

Lesz itt mindenféle okosság, hasznos linkek, TMC, 3D-s épületek, speedcam adatbázis, még az időjárást is megtudhatjuk.

Ami miatt az előbb mégis az innovatív szót használtam, az a “Follow Me” névre keresztelt megoldás. Ez lényegében egy AR (Augmented Reality, kiterjesztett valóság) rendszert alkalmazó okosság: az út és a táj maga eredetiben jelenik meg a kijelzőn, hisz azt a kamera közvetíti. Lesz viszont egy virtuális autó, melyet követve jutunk el Úticélunkhoz (mintha csak egy barátunk vezetne előttünk, mutatván az utat).

Hogy ez mennyire lesz hasznos, azt megtudjuk majd a gyakorlatban, azonban ez mindenképpen újdonságnak számít.

A lenti két videóban meg is nézhetitek, mire lehet majd számítani a hamarosan megjelenő programban.

Emilia-nak pedig köszönjük az infót, és hogy vette a fáradtságot, és írt a blog email címére. ;)

 

 

9 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. nekem úgy tűnik, mintha valóban a barát mozgását jelenítené meg a rendszer. Tehát kell, hogy ő is fent legyen ezen a programon, az ő mozgását pedig letöltik neked, ezután már valóban csak követned kell…

    vagy rosszul gondolom, látom?

  2. az androidos telót ha beteszed az autós tartóba 99% hogy eltakarja a kamerát….
    nem beszélve arról ha nem is a szélvédőn van a tartó….

  3. Kipróbáltam ezt a follow-me-t de nem vagyok elájulva…
    Pláne, hogy így már inverter kell a kocsiba annyi áramot fogyaszt a navi és a kamera együtt a Note-on. Kisebb kijelzős készülékeken is próbáltam de annak aztán tényleg semmi értelme. 3.5 inch-en max. egy jót karambolozol ha elkezded sasolni a “barát” autóját. Én személy szerint még mindig arra a navira vágyom ahol nagyon sok részletes beszéd van és csak az igazán extrém bonyolult csomópontokban kelljen a kijelzőt bámulnom.

Szólj hozzá!