Pár napja vehettem át a legújabb családtagot egy Nexus 7 személyében – és hogy mit tud? Amit egy tablet-nek kell.

De azt nagyon. 

A Google féle Nexus vonal mindig azt jelentette, hogy az adott készüléken mutatkozik be az új Android rendszer, na meg persze nem elhanyagolható tény az sem, hogy a frissítések is rögtön megérkeznek, nem kell várni sem a szolgáltatók, sem a gyártók tökölésére munkafolyamataira. A Nexus 7 is tehát ebbe a vonalba érkezett, viszont táblagépként ő az első képviselő. Mint ilyet, nem tudtam kihagyni, na meg az igencsak erős hardveres specifikáció mellé olyan ár párosul (legalábbis tőlünk nyugatabbra), ami nagyjából verhetetlen. Én 270 euróért tudtam beszerezni egy Németországban dolgozó srác segítségével (ezúton is köszönet érte!) és ez a 16GB-os verzió. Némi számolgatás után rögtön kiderül, hogy itthon 8GB-ost sem lehet majd kapni ennyiért. :( Sebaj, a világ nagy, irány külföld…

Szóval gondolkoztam azért rendesen, hogy kell-e ez nekem, egyrészt mert már van itthon egy tablet a Huawei Ideos S7 Slim személyében, másrészt meg már akkor is elméláztam azon a kérdéskörön, hogy kell-e nekem ilyen úri huncutság. Mert a tablet jó dolog, a tablet szép dolog, de mire is lehet használni? Miért több, mint egy 4.3″-os okostelefon? Persze, kapásból ott a méret dolog. Kényelmesebb netezni, olvasni, játszani, stb. És nagyjából ennyi. El kellett fogadnom, hogy a tablet bár nem létszükséglet, egy ilyen techbuzinak mint én, egyszerűen… kell. Mert csak.

Szóval felfedeztem, hogy a 7″-os Huawei tablet kielégíti igényeimet, esténként ebook-ot olvasni rajta tök jó dolog. És aztán érkeztek a hírek a már említett Nexus 7-ről. Tegra 3. IPS kijelző. 1GB RAM. Na jó, akkor ezt most úgy szeretném. De nagyon. Drága feleségem jól viseli ilyen jellegű kirohanásaimat, persze cserébe én is csak 1 óra cipőnézegetés után kezdek el nyűgös lenni. 😉 Ez ám az összhang. 😀

 

Külső/Hardver

 

 

 

Tehát megjött az eszköz (sok heti utánaérdeklődés után, mert azt már az elején tudtam, hogy itthonról nem veszem meg, a hardveraprós kollégák meg szintén inkább tartsák meg az igencsak magas árú cuccaikat). A kibontástól kicsit féltem, mert tele a Youtube olyan videókkal, ahol nem tudják szétszedni a dobozt. Én nagy bátran nekiestem a Móricz-on lévő mekinél, kint az utcán, mert hát nézzük meg mit rejt a doboz. Asszony manikűrkészletéből kisolló elővesz, egy fekete ragasztást elvág, doboz széthúz… és ennyi volt. Szóval WTF jelző mellett emlékeztem vissza a videóban látható bénázásokra, de aztán utólag megnézve kiderült: az én készülékem doboza már nem ilyen szopatós, nincs annyi ragacs, és az ujjunknak is van kialakított hely, hogy széthúzzuk a dobozt. Szóval fejlődtek, jár nekik a kudos.

A dobozban rögtön a készüléket fogjuk meglátni, egy fólia öleli körbe, nem az a klasszikus “kijelzőre ragasztjuk a marketing anyagot” megoldás, amit telefonoknál megszokhattunk.

Körbejárva a Nexus 7-et láthatjuk, hogy nincs telezsúfolva gombokkal – alul egy microUSB és jack csatlakozó páros, jobb oldalon pedig a hangerőgomb és a bekapcsoló gomb kettőse töri csupán meg az íveket. A hátlap szintén nem fog sok meglepetést okozni, feljebb egy Nexus felirat (emögött van egyébként az NFC chip), lentebb egy ASUS felirat, és meg is vagyunk. Kamera tehát nincs, bár igazából ki is akarna tablettel fotózni. Mondjuk láttam már olyat is, hát elég hülyén fest a dolog. 😀

Itt van még az a pont, amikor az ember átnézi készülékét, hogy mentes-e minden hibától (amiből sajnos van bőven világszerte), majd nyugodtan konstatálja, hogy ez egy hibátlan, C8O szériaszámú darab (tehát újabb verzió [augusztusi gyártás], remélhetőleg itt már nem lesz annyi problémás eszköz).

 

Belsejét tekintve láthatjuk, hogy nem egy gyenge eresztés a Nexus 7, a maga 4 magos nVidia Tegra 3 processzorával (ugye mind tudjuk jól, és már mondjuk együtt kórusban: 4+1 processzormag, 12 magos GPU, a marketingbullshit szerint pedig 3-szor gyorsabb mint a Tegra 2), 1GB RAM-jával, és 800 x 1280 pixeles IPS kijelzőjével. A Tegra 3 ereje látható volt pl. a HTC One X tesztben is, szóval erre most annyira nem térek majd ki. Erős mint a dög, ez a lényeg. 😉

  

A benchmarkokban érdekes észrevenni egyébként, hogy a Nexus 7 magasabb pontokat kapott, mint anno a One X. Pedig ott 200Mhz-el magasabban jár a Tegra 3 órajele, és a kijelző felbontása is kisebb. Valószínűleg ennyit sikerült tehát optimalizálni a Nexus 7 szoftverénél, ami pedig nem más, mint a Jelly Bean.

 

Szoftver

 

A rendszer tehát a legújabb, 4.1.1-es verzió (és a frissítésekkel sem lesz elmaradás), mely igazából egy erősen ráncfelvarrott ICS. Persze sarkítok, de nagy vonalakban így írható le a JB, aminek talán a legszembetűnőbb újítása a Project Butter névre hallgató megoldás. Ezt a legjobban talán az alábbi, nagy sebességű videókamerával felvett videóval lehet demonstrálni:

Egész egyszerűen annyira finom, röccenésmentes lett az egész felület, hogy valóban olyan sima, mint a vaj. Az Android rendszernek ugyanis régóta szidott tulajdonsága, hogy pakolhattunk alá bármennyi RAM-ot, több magos processzort, valahogy mindig sikerült ha nem is akadnia… de apró kis röccenéseket produkálnia. Persze ez a szint már rég nem az, hogy valóban nagyon zavaró legyen, de a Project Butter mégiscsak egy kellemes újítás.

A Nexus 7 sokakat zavaró módon nem tablet UI-t használ, engem annyira nem zavar a dolog, ha meg mégis, akkor a DPI állítgatásával orvosolható a probléma. Mondjuk akkor meg lehet, hogy pár dolog nem akar felmenni a Play-ről, szóval nem biztos, hogy megéri ezzel játszadozni.

  

A kezdőképernyő 5 lapból áll, sokat nem is tudunk mókolni vele egyébként. Ha valakinek nem megfelelő, alternatíva van bőven. 😉 A státuszbár nem tölti ki a képernyő szélességét, ellenben minden infó kint van rajta ami kell, és a beállításokhoz is könnyen hozzáférhetünk az ott lévő gyorsgomb segítségével. Mappák létrehozása egyszerű, csak egymásra kell húzni az ikonokat, és máris mappát alkotnak (megjegyzem ez az ICS esetében sincs másként).

A Google kereső helye fix, nem tudjuk tehát eltüntetni – de mióta magyarul is beszélgethetünk vele, talán már annyira nem is akarja senki lebombázni onnan. Lentre 6 ikont pakolhatunk (szabadon átrendezhető), a kijelző legalján pedig ott vannak a szoftveres gombok – a Nexus 7 ugyanis nem tartalmaz semmi ilyesmit, tehát még kapacitív megoldások sincsenek. Ez egyébként jó dolog, a keretet jobban lehet fogdosni, a gombok mindig fordulnak a kijelző képének megfelelően… szóval én nem bánom. A 3 szoftveres gomb funkcióját tekintve egyébként a vissza, kezdőlap, és megnyitott programok listája gomboknak felelnek meg. Ha egy programban a saját menüjében kéne turkálnunk, akkor azt ott tudjuk megtenni, ahol a készítő elhelyezte azt.

  

A programok listája olyan mint az ICS esetében, talán annyi a különbség, hogy a modulok (aka widgetek) esetében látható , mennyi helyet foglalnak majd el a kezdőképernyőn.

Az alap böngésző itt már a Chrome, mely nem is olyan rég lépett ki a béta státuszból. Én imádom, a RAZR-ön is ezt használom. Gyorsasága kiváló, és minden szinkronizál mindennel (PC-HTPC-RAZR-Nexus 7). Amit egy helyen megnyitok, azt látom a többi eszközről is. Nekem, aki ugrálok a térben (és néha szeretnék az időben is), ez tök jó dolog, és nagy könnyebbség.

A Chrome kapcsán fontos megjegyezni, hogy az Adobe a JB esetében már nem támogatja a Flash telepítését, így anélkül maradunk. Vagy alternatívaként telepítjük külső forrásból, és a Dolphin vagy a Firefox képes lesz használni. 😉 Mivel nekem a Chrome fontosabb a flash-nél, így nem használom, hátrányát még nem láttam. Beágyazott videóval sem volt gondom, szépen látszott, más problémába meg eddig nem futottam bele, így nekem nem hiányzik. Egy bővítménnyel kevesebb.

  

A Chrome mellett másik alapértelmezetten jelenlévő program a magyarul Aktualitások (angolul Currents) néven futó… nem is tudom. RSS olvasó? Digitális magazin? Gyakorlatilag arról van szó, hogy választhatunk rengeteg előre megadott oldal RSS Feed-je közül, de akár használhatjuk saját Google Olvasó fiókunkat is. Mivel ez utóbbit én is napi szinten használom, így ezt adtam meg. A végeredmény felemás. Azok az oldalak, amelyek odafigyelnek az RSS Feed-jük kinézetére, nos, ott szép, már már magazin szerű megjelenést fogunk látni. Akik (még) nem tették ezt meg, ott csak szöveg, ami ugyan kevésbé pofás, de az alapvető RSS olvasó feladatát ellátja így is a program. Nem egy rossz próbálkozás, és aránylag sűrűn frissítik is, szóval biztos, hogy még okosodni fog.

Amit még sokszor demóznak a Nexus 7 kapcsán, az egy intelligens asszisztens, a Google Now. Ez angolul szépen működik, magyarul meg gondolom mondanom sem kell. 😀 Persze keresgélhetünk vele a neten, ha magyarul beszélünk hozzá, akkor igen jól megérti, mit akartunk kinyögni, de a tudása angolul a legelképesztőbb. Nem csak szavakat ért, hanem kifejezéseket, válaszol is rájuk… Elég okos kis megoldás. De lássunk megint egy videót:

Amit viszont nálunk is tud, az a kártyák használata. Ha mondjuk keresünk a neten egy helyet, akkor felbukkan egy kártya, ami mutatja azt amit előzőleg kerestünk, és már navigálhatunk is oda. Repülőjárat keresés esetén feljön egy ahhoz kapcsolódó kártya, ha távol vagyunk az otthontól, akkor oda mutatja az utat egy másik. Ne felejtsük el, hogy a program maga a Jelly Bean-nel mutatkozott be, tehát még van ideje hosszú utat bejárnia – reméljük magyarul is fejlődni fog.

  

Van még kontaklista is, mondjuk maximum Viber/Google Talk és társaival keresztül beszélhetünk az ott szereplőkkel, merthogy SIM (és ezzel együtt a mobilnet is) kilőve. Van, akit ez tart vissza a vásárlástól, én tudtam jól, hogy az Ideos-nál sem használtam ezt a lehetőséget, így a Nexus 7-nél sem zavart.

A Tegra chip-nek köszönhetően letölthetjük a Tegra Zone-t, ahol jó pár játék közül lehet válogatni – a közeljövőben tehát itt az Andro-ID-n is lesznek újra Tegra játék bemutatók, mint anno az LG 2X-es időkben. 😉

 

Konklúzió

 

Mit is mondhatnék… a Nexus 7 levett a lábamról. Amióta megvan, kevesebbet ülök a PC előtt, mert élmény használni, sebességben kiváló, na és persze az IPS kijelző rajzolata is kellemes a szemnek. Szépen és gyorsan teszi a dolgát, ami pedig az akkumulátor kapacitását illeti… ez is egy nap, pont, mint a többi eszköz itthon. Járt már nálam sokféle készülék, alsókategóriától kezdve a közép- és csúcskészülékekig, de a Nexus 7 középkategóriás ára igencsak felsőkategóriás élményt takar. Sőt, a JB miatt még egy kicsit túl is mutat a jelenlegi csúcs telefonokon.

Ami negatívum lehet mások számára (nálam például ezek egyike sem számít):

 • Nincs hátlapi kamera
 • Nincs SIM aljzat
 • Nincs MicroSD bővítési lehetőség

Ezzel szemben viszont a pozitívumok listája igen impozáns:

 • Jelly Bean!
 • Naprakész rendszer még sokáig, frissítések érkezése
 • Szép kijelző
 • Tegra 3
 • Jó ár (legalábbis külföldön)

Ha valaki tablet vásárláson gondolkozik mostanság, akkor vegye számításba a Nexus 7-et, mert a Google első táblagépe bizony jó lett. Méghozzá nagyon jó. 😉

 • Viktor

  Üdv! Meg tudnád mondani a Németországban dolgozó srác elérhetőségét? Persze csak ha nem személyes ismerős és segítene másnak is. Köszönöm

  • http://andro-id.info Skynet

   Így hirtelen most nem adnám ki őt public-ba, de már anno beszéltem vele, hogyha még lenne pár darab, akkor szóljon. 😉

  • Viktor

   Köszönöm! Igazság szerint nagyon sokunknak elég lenne egy megbízható ember, aki egy kis pluszért megveszi és idepostázza, bár most már a nagymamák is csak akkor jöhetnek vissza az országba, ha a műfogsoraik után vámot fizetnek…

   • http://andro-id.info Skynet

    Hamarosan kapható kéne, hogy legyen Bécsben is. A vonatjegy nem egy hatalmas összeg, főleg ha diák vagy esetleg. Rászánsz egy napot, kimész egy ottani MM-be vagy Saturn-ba, megveszed, megkávézol, hazajössz, örülsz. Még mindig jobban jössz ki árban, mintha itthon bemész valahová. Na meg mászkáltál is egyet. Vagy Pozsony még közelebb van, ha budapesti vagy. 😉
    De rákérdezek a srácnál, hogy mi a helyzet, megy-e jön-e. Mail címed amit itt megadtál él? Mert akkor ha van valami, oda írok. 😉

   • Viktor

    Igen, él az a cím. Köszönöm!

 • Csabee

  270 euró???

  Ebayről most a 8GB-os verzió 180 GBP (=63500HUF), 16GB-os verzió 205 GBP-től kezdődik (205 GBP = 72000HUF, 270 EUR = 76300HUF).

  • http://andro-id.info Skynet

   Hát igen, csak az Ebay. A nagy számú hibák miatt én inkább megbízhatóbb forrásból akartam megvenni, na meg az sem túl jó, ha elveszik a postán a dolog. Ebay nekem is a barátom, de van, amikor inkább ráfizetek pár ezrest, hogy kézből kézbe menjen a cucc. Az általad kiszámolt 4300 Ft nekem ennyit megér. Aztán mindenki maga dönti el, hogy menyit szán rá. Akár itthon is meg lehet venni 100 körül. 😀
   Ezen kívül az Ebay-es darab ki tudja honnan származik, ha esetleg USA-ból, akkor itthon cseszheti az ember a garancia érvényesítését…

   Egyébként most megnéztem, 270 euro az 73.737 Ft. Na meg azt csak halkan jegyzem meg, hogy igazából nem érdekel az árfolyam, mert volt itthon euro.

 • JoeYi

  akkor HDMI MHL-el sincs igaz? Amúgy szép képe van, köszi a tesztet

  • http://andro-id.info Skynet

   Sajnos (már akinek) nincs. :(

 • http://andro-id.info Skynet

  Ja, az ki is felejtettem a tesztből, hogy ráköthető vezetékes Xbox360 kontroller is, így azon keresztül lehet irányítani egy pár Tegra játékot. 😀

 • Jove

  usb host/OTG van hozzá?
  Nem vág ide, de tudsz adni infót arról hogy a huaweire hogy jent fel a chrome, én még 2.3-as normalis ROMot sem talalram, nemhogy 4-est. Epp a lassusaga miatt gondolkodom egy nexus7ben en is.

  • http://andro-id.info Skynet

   OTG igen, bár jelenleg még nem próbáltam, mert itthon most nincs. A héten megjöhet.
   A Huawei sztori idevág, mégpedig azért, mert lazán beleírtam, miközben azon tényleg nincs Chrome… ICS van már rá, valami főzött cucc, de még pár dolog nem működik. 😉

   • Jove

    Azóta CM10 fenn a huawei-en, a fontos dolgok mennek. :) Megvárom mi lesz a vége, ha nem jó, jöhet a nexus 7.

 • judyart

  Nekem a tab 10.1 elvitt simán 2-2,5 napot, az ipad2 meg 3-4-et. :/ amúgy jó lehet nagyon! :)

  • http://andro-id.info Skynet

   Azt mondanom sem kell, hogy nyomkodom mint hülyegyerek a karácsonyi ajándékot, szóval nem csoda, ha nem bírja. 😀 Majd pár hét múlva kiderül, bír-e többet. Bár szerintem még akkor is egész nap nyomkodni fogom. 😀

 • ql4y3r

  De irigy vagyok most 😛 Lenne ra 270 eurom nem gondolkoznek rajta (barcsak lenne, de hirtelen)! Grat a gephez btw :)

  • http://andro-id.info Skynet

   Ne legyél má’ irigy. Ezt a kommentet szinte minden készülékemnél megkaptam egyébként. 😀 Ha meg tesztre kapok valami jót, akkor azért kapom meg. 😀 Hát milyen világ már ez? 😉 Egyébként ez már legalább az elérhető árkategória sokaknak – kivéve mondjuk a hazai árazást, mert akinek eddig volt 100 pénze ilyesmire, annak ezután is lesz… De jó kis eszköz, bátran ajánlom mindenkinek. Menjetek keccsölni a mekibe, vagy mossatok autót, emiatt a cucc miatt érdemes! 😀

   • ql4y3r

    Na jo, nem is vagyok . . . annyira :) Pont azon torom a fejem, hogy hogyan is jussak az arahoz! Csak nehogy az legyen, hogy itthon veszem majd meg reszletre arany aron :)

   • http://andro-id.info Skynet

    Amíg nem akarsz senkit kirabolni, addig nagy baj nem lehet. 😀

   • ql4y3r

    Relax. . . Nem fogok senkit 😀

 • Tommy

  Sziasztok!
  Ha lehetséges,engem is érdekelne a 16GB-os verzió külföldről.
  Ha intéztek ilyet mindenképp szóljatok mail címemre kérlek!!

  • http://andro-id.info Skynet

   Sajnos az illetőnél változott az ár, 300 euro/85.000 Ft… Én azt mondom, várjatok még egy keveset a bécsi/pozsonyi megjelenésre, és mindenki megveheti magának 250 euroért. 😉

   • Tommy

    hmm…Sajnos nekem nincs időm utazgatni meló+Suli mellett :S ez lett volna a legjobb megoldás…
    Akkor meglátjuk itthon mennyi lesz az annyi 😀

   • http://andro-id.info Skynet

    Akartam mondani, hogy az Aqua-ban már most is meg tudod venni 99.880-ért, de ahogy látom időközben ők is kifogytak.

 • kissati66

  Az hogy lehet, hogy nálatok olyan drága (100.000 Ft)? Én Romániában élek és ez az ország sem a kedvező árairól híres, de most néztem az egyik legnagyobb (és legmegbízhatóbb) internetes áruházban, kb 278 eurónak megfelelő összegért árulják, ingyenes házhoz szállítással. Közben megnéztem, máshol is annyi. Linkek: http://www.emag.ro/tableta-google-nexus-7-cu-procesor-nvidia-tegra-3-quad-core-1-2ghz-7-1gb-ddr3-16gb-wi-fi-android-4-1-brown-nexus7-asus-1b031a/pd/EQ4TKBBBM/ és http://www.altex.ro/tableta-asus-nexus-7-wi-fi-7-nvidia-tegra-3-quad-core-1-2ghz-16gb-android-4-1

  • http://andro-id.info Skynet

   Nálunk még inkább le akarják húzni az embereket. :( 27 százalékos áfa, Artisjus vám az SD tárhely miatt, szállítás költsége, na meg a haszon. És meg is vagyunk. :(

 • Jove

  Ausztriában vagy Szlovákiában lesz 8GB-os is, 200-ért? Nekem tökre nem kell a 16-os.

  • http://andro-id.info Skynet

   Elvileg lesz. Azt azért számold bele, hogy a 8-ból azért kevesebb marad telepítésre meg tárhelynek. 😉

   Mod: Mondjuk most esett le, 8-as lehet nem lesz, mert az Németországban is Play only ha jól tudom…

   • Jove

    Nem játszom, nem hallgatok rajtz zenét

 • mobal

  Sziasztok!

  Ha már felvetődött a téma, legolcsóbban mennyiért várható eme jó kacat?

  mobal,

  • http://andro-id.info Skynet

   Jelenleg Anglia egy jó beszerzési hely például, 70 alatt meg lehet. 😉

  • Pimpa

   ******

   Holnap jon, ma rendeltem olcso 😉

   63eFt 73eFT 8/16GB -os.

   udv
   Pimpa

 • Pingback: Acer Iconia Tab A110 – Tegra 3 és Jelly Bean()

 • Pingback: [Teszt] Samsung Galaxy Note 10.1()

 • Milán

  Sziasztok!

  Annyi érdekelne még, hogy milyen média típust tud lejátszani? gondolok itt avi-ra, vagy egyéb videofájlra, illetve ha power pointos, vagy wordos dokumentumot akarok szerkeszteni, vagy csak nézegetni lehet?

  előre is köszi a választ

  • trance89

   avi-t asszem alapból viszi de nem érdemes a gyári lejátszóval tökölni, felteszed az MX Playert (free vagy a fizetős verziót, ez utóbbi csak annyiban más h nem tartalmaz reklámokat – 4,40€) és nemlesz olyan videoformátum amivel ne boldogulna
   a progi nem kér alapból kodeket de többen is írták h érdemes feltenni az ARMv7 NEON kodeket hogy tökéletesen ki tuddd használni a Tegra 3 addotságait, pl tökéletes hardveres gyorsítás, ebből adódóan hosszabb akkuidő

  • trance89

   Word, Powerpoint anyagokra pedig ottvan pl a Kingsoft Office (free) vagy a QuickOffice esetleg OfficeSuite, ez utóbbi 2 csak nézegetésre használható verziója ingyenes, szerkeszteni csak Pro-val tudsz ami már pénzbe kerül
   az OfficeSuite Pro talán a legjobb, a 25 centes akciókor hülye volt aki nem vette meg ezt az amúgy 12 eurós progit, én sem használok gyakran ilyen progikat de bármikor jól jöhet, tableten meg pláne

 • trance89

  én itt vettem szlovákiában, hihetetlen ez az árkülönbség (akár 40-50 €) az itt és MO-on kapható Nexus 7-ek között
  nálatok átszámolva a legtöbb helyen 260-270 körül mozog, itt viszont 229-ért van az itteni legnagyobb elektronikai üzletláncban, hozzátenném h mondjuk az edigital-hoz hasonlóan egyáltalán nem olcsó üzlet de bizonyos termékeket néha nagyon olcsón adnak vagy az elsők között árulják:
  http://www.nay.sk/google-nexus-by-asus-7-16gb/
  tegnapelőtt megláttam az újságukban és másnap meló után már mentem is érte, nem halasztgattam mert viszik mint a cukrot, bár nem is csodálom
  most nézem már alig van nekik raktáron, ami pedig még maradt pár db az is csak javarészt a pozsonyi üzleteikben
  alza.sk-n a legnagyobb cseh/szlovák internetes áruházban is 1 nap alatt elkapkodták az összeset, igaz ott 240-ért van (jelenleg csak előrendelésre)
  úgyhogy jóltettem hogy egyből mentem érte mert most várhatnék 😀 229€ egy 16 gigás nexus 7-ért pedig aprópénznek mondható mert egy csúcs masina mint azt már előttem is olvashattátok

 • milu

  Sziasztok, most olvastam ezt a jó kis cikket a tabletről. Látom, még mindig van, aki nem tudja, hol lehet hozzájutni. Ezért gondoltam, hogy én is adok egy tippet. Múlt héten jutottam hozzá, a media markt-ban. Az ára nem a legolcsóbb (ebay…stb-hez képest): 79 990 Ft volt, de legalább nem kell aggódnom a garancia, egyebek miatt. Plusz dolog, hogy 5990 Ft-ért lehetett kötni rá extra garit, ami lényegében arra jó, hogy bármilyen probléma esetén egyből kicserélik, tehát nem küldik szervizbe, hogy eldöntsék, én voltam-e a hibás…
  Tudom, nem a legolcsóbb, de legalább nyugodt vagyok, a forrást, garanciát illetően.
  PS: Imádom a gépet, a fent említett (Kell-e nekem?) dolog nálam is meg volt, de én sem bírom letenni.

 • Pingback: [Bemutató] MIFare Classic 1k NFC kulcstartó()

 • Pingback: NVIDIA Tegra 4: 4+1 mag, 28nm, hatszor erősebb mint a Tegra 3()

 • vinyi

  Szia!
  Nem tudod véletlenül, hogy Powerpoint prezentációt vajh ki tud-e küldeni wifi-s projektorra? HD tartalmak okostévére küldéséről szól a fáma, de hogy ez megy-e, arról semmilyen információt nem találtam..

  • http://andro-id.info Skynet

   Nincs projim sajna, így passzolom a kérdést… :(

 • antal roland

  Üdv!
  Mit jelent az pontosan, hogy nem támogatja a flash-t? Mit veszek észre egy weblap megynyitásánál? Vagy mi a konkrét klönbség egy laptopon megnyitott weblaptól? Érdemi inót veszítek? köszönöm a választ!

  • http://andro-id.info Skynet

   A flash-t legtöbbször a reklámok használják, de vannak olyan részek (kitölthető form-ok pl.), amiknél gond lehet. Ezzel együtt nekem még sosem jelentett hátrányt a dolog. 😉 De egyébként ha rákeresel Google-ben, akkor egy halom találat lesz, amivel mégis lehet használni a flash-t Jelly Bean alatt is. Manuális flash telepítés meg Firefox kell hozzá, ha jól tudom. De mint mondtam, nem hiszem, hogy ez akkora probléma lenne. 😉

 • konyas

  Köszönöm ezt a tesztet, most már úgy érzem eleget tudok ahhoz, biztosan tudjam mi kell nekem. És ez a Google Nexus 7! 😀

 • antal roland

  Köszönöm skynet a válaszod a flash-el kapcsolatban.

  Csak azért kérdeztem mert vacilálok egy Samsung tab2 7.0 és az pedig viszi a flash-t. Viszont jóval gyengébb konfigurációt tartalmaz. Eddig nem érzékeltem a flash hiányát, ugyanis asztali gépet és laptopot használok.

  Üdv!

  • http://andro-id.info Skynet

   Tab 2 és Nexus 7 közül és tuti, hogy az utóbbit venném… Már csak az eredeti, érintetlen Android miatt is, és jó ideig a frissítésen sem kell izgulni, hogy jön-e. Sőt, elsők között kapod meg. Persze ez nem mindenkinél szempont, de nálam pl. igen. 😉

 • Vasas Zoltán

  Üdv!
  Nagyon szépen köszönöm óriási segítség volt az írásod.

  • http://andro-id.info Skynet

   Hát igazán nincs mit. 😉

 • cody

  magyar nyelvre állítva hogy lehet elérni hogy ajánljon fel a billentyűzet szójavaslatokat mert így végig kell gépelnem minden szót