A Nexus 7 talán az első olyan hardveresen és szoftveresen is komoly készülék, mely elérhető áron nyújtja azt, amire már sokan vártak. Mivel a napokban a hazai forgalmazás is megkezdődött (és szerencsére nem az előre megjósolt horribilis összeget kell kifizetnünk a készülékért), egyre több tulaj lesz az elkövetkező időszakban. Egyre több tulaj, és bizony sokan közülük nemhogy először kerülnek közeli kapcsolatba egy tablet-el, hanem most ismerik meg magát az Android rendszert is.

 

 

Számukra még újdonság az egész, talán nem is tudják, mire fogják használni a tablet-et, azt meg főleg nem, hogy a Play-en lévő több száz ezer alkalmazásból melyiket válasszák. Melyik RSS olvasó a legjobb? Melyik program nélkülözhetetlen? Melyik játékot kell mindenképpen látni? Persze ezekre nincs egységes válasz. A nagy kínálatnak köszönhetően sokféle lehetőségünk van, és én csupán egyfajta iránymutatást szeretnék adni. Hogy ezt is lehet, Hogy olyan is van. Hogy akár még ez is megvalósítható. És így tovább…

Gyakorlott felhasználóknak nem fog sok újat mutatni az írásom (bár még ez is megeshet), de igazából nem is ők voltak a fő célcsoport, mikor 5 perccel e sorok írása előtt megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy létrehozom ezt a bejegyzést. Szól tehát a tulajoknak, az újoncoknak, és persze azoknak, akik még csak gondolkoznak egy ilyen készülék vásárlásán. Na és persze mindenki másnak. 😉 Vágjunk hát bele!

 

“Körítés”

Azaz mit vegyek még mellé…

 

 

A készülékhez nem kötelező kiegészítőket vennünk, de opcionálisan persze megtehetjük. Ami számomra fontos volt, az egy tok. Bár jelenleg nem hurcolom a Nexus 7-es, kizárólag itthoni használatra tartom, egyrészt nem lehet tudni, mit hoz a jövő, másrészt… szeretem, ha tokban van. Mert kényelmes, mert praktikus… mert mittomén. Jó dolog megfogni így.

De persze itt jön a kérdés: mit is vegyek, hol is vegyek, milyet is vegyek?

Nálam ilyenkor az első út az Ebay-re vezet. Az árak jók, cserébe nem ritkán egy hónapot kell várni, mire megjön a cucc, és persze még akkor is kérdéses, hogy milyen minőségű lesz az Ebay-en látott képekhez képest. Mert azért van ám lehúzás ott is bőven. 😉 Na meg senki ne várja, hogy 2 dollárárt majd valóban genuine leather (azaz valódi bőr) landol a postaládájában… Ha ennyit fizettünk, és kibontás után büdös, festékszagú a termék, akkor tuti, hogy nem bőr. Persze ettől még lehet jó is, csak ne csalódjunk. 😉

 

Szóval, vehetünk tokot, fóliát, stylus-t, OTG-t… csak fogalmunk sincs, mire is lesz szükségünk ezek közül? Én azt mondanám, hogy próbáljunk ki mindent. 😀 Talán a tok, ami főleg opcionális, de mivel kényelmi funkciója is van (erről később), azt is ajánlottnak minősítem.

Fóliát nem csak külön vehetünk, tok mellé is jár néha

Fóliából bármi jó. De tényleg. Általában az olcsóbbak jobbak, mint a drágábbak… és higgyétek el, tapasztalatból beszélek. 😉 Vettem már 4000-ért is fóliát, meg 45 Ft-ért is. Előbbire példa a jó marketinggel bíró Invisible Shield. Bár nem tudom, hogy Nexus 7-re elérhető-e már a termékük, ha igen, akkor is maradjatok távol tőle. Narancsbőrös felület, elszíneződik pár hónap alatt, feljön a széleken – ja, és baromi nehéz felrakni. Mondom ezt én, aki pár tucat fóliát már feltett mind magamnak, mind ismerősöknek. Mert persze ez az a dolog, amitől mindenki fél: én úgyse tudom feltenni, buborékos lesz, ronda lesz. Pedig egyszerűbb, mint gondolnátok: nyomás be a fürdőbe csinálni egy kis párát (megköti a porszemeket), kijelzőt tisztára törölni, majd mehet fel a fólia. 3 rétegű a legjobb, lehúzol egy réteget, felteszed (előtte próbálgasd, hogy lesz majd a legjobb, lőj be alap pontokat; kamera kivágás, hangszórórács, stb!). Mivel a fóliák többsége merev, így a levegőt ők maguk préselik ki maguk alól. Ami marad, azt bankkártyával egyengesd ki. Ha mind eltűnt, leveheted az utolsó réteget (eddig azért hagytuk fent, hogy a bankkártyás nyomkodás azt karcolja össze). Kész is vagy. Nem nagy meló… csak türelem kell hozzá Persze ilyenkor megkapom, hogy “áá, nekem nincs türelmem ilyenekhez…” Hát gyerekek, márpedig legyen. A Ti készülékeket megóvása a cél, ennyit meg kell tanulni. Megjegyzem, 3. alkalommal már mindenki profi módon pakolássza majd fel a fóliákat. 😉

Szóval én speciel tettem a Nexus 7-re is fóliát. Nem külön vettem, az egyik tokkal érkezett.

Jelenleg nálam ő a befutó…

És akkor el is érkeztünk a tokokhoz. Két bemutató is volt itt az utóbbi időben, egyik… és itt a másik is. Külön nem írnék róluk, mert már megtettem; elég annyi, hogy mindkettőben van mágnes, ami miatt a fedlap lehajtásakor kialszik a kijelző, felhajtáskor meg feléled. Kényelmes, praktikus, még a lockscreen-t is kikapcsolhatjuk. Olyan, mint a PC Sleep módja – ott is megnyomunk egy gombot, vagy megmozgatjuk az egeret, és máris folytathatjuk, ahol abbahagytuk. 😉 Én most a fekete verziót használom, elegánsan simul a készülékre, jó a fogása… többet nem is kívánhatnék. Ha valaki szeretné álló módban is megtámasztani a készülékét, akkor a forgatható verzióban gondolkozzon.

Stylus és Stylus közötti különbség: Note vs. általános kapacitív

Stylus-ból szintén nem kellett külön darabot vennem, mindkét tokhoz kaptam – a feketéhez kettőt is. Amit érdemesnek tartok megemlíteni ezekkel kapcsolatban, hogy a kapacitív cerkák vége elég… bumfordi. Olyan szépen és pontosan soha nem fogunk velük írni, mint az sikerült a Galaxy Note 10.1 esetében. Használhatjuk az ujjunk helyett nyomkodásra, meg talán rajzolgatni is kényelmesebb egy fokkal…de precíz dolgokhoz ez sem alkalmas. Külön  valószínűleg nem vennék, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

OTG egy SII-vel. Billentyűzet, egér, kontroller, és tárhely csatlakoztatása.

 Az OTG kábel megint csak egy opcionális történet. Segítségével képesek leszünk USB-s adattárakat (pendrive, külső vinyó) csatlakoztatni készülékünkhöz, ami sokszor jól jöhet. Mivel a 16GB sok mindenre elég (és érkezik a 32GB-os Nexus 7 is), nem feltétlenül lesz erre szükségünk, de mivel árban nem egy nagy tétel ez sem, így beszerezhetjük. Ráköthetünk pl. egeret is, ilyenkor megjelenik a kijelzőn a megszokott egér kurzor, de a Nexus 7 kompatibilis (legalábbis néhány játék) a Xbox360/PS3 kontrollerekkel is. Így ezzel nyomulhatunk pl. a Dead Trigger-ben, vagy autózhatunk a Beach Buggy Blitz-ben.

Programok

 

 

Ez a rész, aminél tényleg csak nagyjából adhatok támpontokat, mert mindenki mást favorizál, más kinézetet favorizál, és így tovább. A Nexus 7 nagyszerűen alkalmas multimédiás és egyéb tartalmak fogyasztásához – email, chatelés, RSS Feed-ek követése. Nálam nagyjából ezek adják a programok gerincét. Email nézegetésre/írására a beépített megoldások bőven megfelelőek, RSS Feed-ekhez már többféle megoldást is érdemes használni. Én most kettőt mutatnék be pár sorban:

EasyRSS

Az Easy RSS-ben az átlátható felületet szeretem, na meg azt, hogy kezeli a Google Reader fiókomat. Ugyanis én mindent oda teszek be, így aztán követni tudom a dolgokat mobilon, tableten, PC-n. És persze teljeskörű a szinkron, tehát ha valamit elolvasok az egyiken, akkor a másikon is olvasottnak minősül. Nincs keveredés, átfedés, nálam (akinél nem ritkán 50+ tab van nyitva a Chrome-ban) pedig ez alap. És ingyenes is, szóval tényleg szavam sem lehet. 😉

Google Currents

A magyarul Aktualitások néven futó RSS olvasó szintén képes összekapcsolódni a Google Reader-el, emellett igényes és szép. Bár eltartott kis ideig, míg az Andro-ID-t is optimalizáltam rá, mára már úgy jelenik meg benne, ahogy azt akartam; kép és szöveg, ízléses elrendezésének keveréke ez. Mintha csak egy magazint olvasnánk. Számomra nem olyan hatékony, mint az EasyRSS, de mindenképpen pofásabb.

Mivel számomra fontos, hogy az olvasóimmal folyamatos kapcsolatban legyek, így követnem kell az oldalt is, és a fórumot is. Mivel az oldal jelenleg WordPress alapú (és már szétcincáltam amennyire lehetett 😀 ), így kézenfekvőnek tűnt a…

WordPress for Mobile

…használata. Itt tudom olvasni a hozzászólásokat, illetve tudnék bejegyzést is készíteni, de mivel már rég nem pár soros, kevésbé formázott bejegyzéseknél járok, így számomra ez a rész már kevés. Amire én használom, hogy mindig lássam a kommenteket, illetve ha valakit megfog a spam szűrő, akkor engedélyezzem az adott hsz-t.

Tapatalk

 

A fórum követésére mi mást használnék, mint Tapatalk-ot. 😉 Bár a fórum felülete nemrégiben megújult, és a Tapatalk ebből vajmi keveset ad vissza, tény, hogy mobil eszközön egy fórumot leginkább ezen keresztül érdemes és jó olvasni. Persze ehhez engedélyeztetni kell az adott fórumot, így ne lepődjünk meg, ha egy másik oldalt nem találunk meg benne – lényeg a lényeg, az Andro-ID fóruma ott van a listán. 😉 Könnyű és átlátható felülete segítségével hatékonyan olvashatjuk a hozzászólásokat, vagy írhatunk mi magunk is. Használata erősen ajánlott, én napi szinten nem is tudom, hányszor nyomok a hozzá tartozó widget-re. 😉

Még pár főbb program, most már csak címszavakban:

 • Weather Eye: időjárás. Mert csak, hogy legyen ilyen is. 😀 Van ezer féle a Play-en, én a letisztultabb darabokat szeretem.
 • AdFree: root kell hozzá, de meghálálja magát; felrakása és beállítása után eltűnnek a reklámok az ingyenes verziójú programokból és játékokból.
 • Dropbox: hogy szinkron legyen mindenhol. File-ok a felhőben, így mindig velem van, ami fontos lehet.
 • Evernote: a Dropbox jegyzetfüzetes megfelelője. Szinkronizál PC-vel is, hasznos darab.
 • Firefox, Opera Mobile: Bár én a beépített Chrome-ot használom, legyen alternatíva is. 😉
 • Handrite Note Pro: bár így sem fogunk túl szépen írni, egész hatékonynak mondható. És a tudása is nagy.
 • Kingsoft Office: dokumentumok, táblázatok kezelése, készítése? Mindez egy ingyenes programban? Lehetséges.
 • Nexus Media Importer: OTG és külső meghajtó használatánál nagy segítség lehet a file-ok nézegetésénél, mentésénél.
 • Google Analytics: egy webmester mindig tudni akarja, aznap épp hányan és honnan olvasták oldalát. Nálam is alap program.
 • NVISION: szép felületen keresztül értesülhetünk a Tegra hírekről és várható játékokról.
 • Tegra Zone: mint a fenti, csak itt már egyből vásárolhatunk is.
 • One More Clock: rengeteg kinézetű óra widget, biztosan mindenki megtalálja a neki valót.
 • Play Zene: több ezer dal a felhőben. Ami a PC-n megvan, az a tableten is. Egyelőre nem lehet innen regisztrálni rá, de minden megoldható. 😉
 • Pizza.hu: kanapén ülve pizza rendelés. Ez ám az egészséges dolog. 😀
 • Swiftkey 3: a legjobb billentyűzet. Legalábbis számomra.
 • TV Show Favs: több mint 20 amerikai sorozatot nézek. Ehhez azért nem árt képben lenni, mikor mit adnak… :)

Persze nálam mindig vannak új programok, lévén itt is írnom kell róluk, na meg ki kell próbálni mindent. De a fentiek azok, melyek lényegében állandóan fent vannak a Nexus 7-emen, mindig tudom, épp hova kell nyúlni a megfelelő infóért. 😉

Játékok

 

 

Na ez az a rész, ahol aztán tényleg nem kell sok mindent javasolnom, mert úgyis ki fogtok próbálni mindent. 😀

Mivel folyamatosan írok is ezekről itt az oldalon, így igazából csak azt tudnám javasolni, hogy szűrjetek csak a Játék kategóriára, és tessék csemegézni. Hatalmas számban van mindenféle stílusú játék, amiket esetleg külön kiemelnék a Nexus 7 mellé, azok ezek lennének (és biztos kimarad valami, de ezeket érdemes feltétlenül kipróbálni):

És ezek csak Tegra játékok, és csak azok, amikről már írtam az oldalon. Persze van még, hamarosan újabb játékokról is írok majd a közeljövőben. 😉 Azért emeltem ki talán ezeket, mert külön Tegrára írták őket, látványosak, és valóban kiemelkednek a tucatjátékok közül – ha mással nem, hát a kinézetükkel.

 

Ebook olvasása

… avagy modern eszközökkel a karosszékben

 

 

A végére hagytam egy olyan felhasználási megoldást, amit külön élvezek a Nexus 7-esen – ez pedig nem más, mint az Ebook-ok olvasgatása.

Bár ebben a szegmensben verhetetlen mondjuk egy Kindle, (hisz az direkt erre lett megalkotva), ha már rendelkezünk Nexus 7-el, miért vennénk még egy eszközt külön? Sokan azt gondolják, hogy tableten macerás olvasgatni, pedig dehogy! Csak meg kell találnunk a megfelelő alapanyagot, és nagyjából fél órai munkával több hónapra elég Ebook-ot varázsolhatunk készülékünkre. Igényes tálalásban, mintha csak a polcról vennénk le az adott könyvet.

Ehhez számomra a legjobb partner az Aldiko. Képes olvasni az általános formátumokat (én az EPUB-ot preferálom), és tudása is kielégítő. Elég például a megnyitott könyv “lapjának” bal oldalán fentről lefelé húzni ujjunkat, és máris csökken a fényerő – fordítva pedig növelhető. Beállítható a karakterek nagysága, típusa, megadhatjuk, hogy mekkora legyen a margó. A “lap” hátterének többfélét is megadhatunk (lehet sárgás klasszikus könyv kinézet, vagy hófehér lapunk is akár), van éjszakai mód (fekete háttér/fehér betű).

A virtuális polcról is leemelhetünk könyveket, de ha mondjuk egy adott művet olvasunk, akkor érdemes kitenni widget formájában a Home screen-re. Nem kötelező egyébként könyvjelzőket használni, csak lépjünk ki a programból, s mikor újra olvasnánk, onnan folytathatjuk majd, ahol abbahagytuk.

A Nexus 7 felbontása miatt a betűk rajzolata szép, nem “szőrös”, sima az egész, élmény tehát olvasásra (is) használni a készüléket. Mérete miatt szintén ideális, hisz tulajdonképpen akkora, mint egy regény. Ha szeretünk olvasni, és nincs egy Kindle vagy Kobo a háznál, feltétlenül próbáljuk ki!

A konvertálás és EPUB átalakítás részleteibe most nem mennék bele, mert így is elég hosszúra nyúlt ez az írás (Majd 2500 szó) – ha többeket érdekel, akkor egy külön bejegyzést szentelhetek neki a jövőben. 😉

 

 

Zárszó

 

 

Látható, hogy rengeteg mindenről nem esett szó, nem mélyedtem bele a szoftveres mókolásba, hogy hogyan tudjuk 720p felbontásra bírni a kamerát, hogy hogyan cseréljünk ROM-ot, és hasonlók… de mint már az elején is írtam: ez a bejegyzés leginkább a kezdőknek szól. Azoknak, akik még csak most ismerkednek nem csak a Nexus 7, de a tabletek és az Android világával. Ezer felfedezni való van még, de a felfedezés örömét meghagyom Nektek.  Ez az alagút igencsak hosszú, és én épphogy csak elindultam az úton… 😉

 

 • kelly416

  Szia!

  Köszönöm szépen. Tervezem még csak a Nexus 7 megvásárlását, nem is nagyon tántoríthat el tőle semmi. Ettől függetlenül jó tudni/látni/olvasni, hogy vannak még olyan emberek, akik önzetlenül és kéretlenül is segítenek másokon. Asszem visszatérő olvasód leszek.

  • http://andro-id.info Skynet

   Örömmel látlak. 😉 A készüléket pedig bátran megveheted, nem fogsz benne csalódni. 😉

 • Bogyó

  Ejnye Skynet, már megint egy minőségi és tartalmas cikk, ahogy azt tőled megszokhattuk. Lehetett vele meló bőven, le a kalappal, és minden tulaj nevében köszönöm! 😉
  Ezek azok az írások és stílus, ami miatt jó idejönni. Programok, játékok, tesztek, bemutatók… és mindez egy ember műve, máshol meg vannak 5-en, és hetente egy írás megy ki.

  Így tovább, jó munkát (mert ez már bizony az, nem is kicsi)! 😉

  • http://andro-id.info Skynet

   Köszi! 😉 Igyekszik az ember, még ha néha bele is rúgnak. De az ilyen hsz-ek miatt érdemes.

 • Merő

  Jó ideje olvasom a cikkeidet.Külön tetszik a forumokon való aktív részvételed 😀
  le a kalappal:D
  én egy asus tf300 tulaja vagyok és érdekelt volna hogy te vagy bárki itt milyen benyomással rendelkezik dagi stylus vagy Adonit Jot Pro-val kapcsolatban

 • Zagor

  Skynet. Nincs veled semmi probléma. Én is a téged ért támadásokhoz hasonlóak miatt lettem olyan ember amilyen. Ha a másik 4szer annyit kapott anukától mint amit én fusiztam ifjonc koromban… Akkro is 6szor minőségibb és újabb kütyüjeim voltak. Persze itt beszámít a szoftveres túrás is. Én akkor letten az olvasód mikor Spica tulaj lettél. 😛

  Én is megtanultam, neked is csak mint “külsős” mondom, hogy bizony lelkiismereted ne forgolódjon. Többet teszel Te a közönségedért mint azt bárki is elvárhatná. A másik pedig, hogy aki bizony nemtud guglizni se, az ne rendelgessen sehonnan semmit. 😛
  /OFF

  Nexus 7. Én még mindig a 10-es motorola nexust álmodom. 😛 Habár a Note széria még nagyon tetszetős.

  • Zagor

   Úgy amúgy a cikket nem olvastam még el, csak azt a bizonyos szakaszt. 😀

   • http://andro-id.info Skynet

    Köszi! 😉 Olvasd a többit is, bár inkább csak újoncoknak van benne friss infó. De ki tudja. 😉 Spica… hát igen, nem ma volt. Azóta már volt Galaxy S, Optimus 2X, Galaxy SII, most a Moto Razr… Lehet kicsit túl sűrűn cserélek…? 😀 Na de most a RAZR szerintem marad egy darabig. Jövő évig legalábbis 100%. 😀

  • Sulla

   Még 2 hónap és itt a jövő év 😀
   Olyan jó cikk lett ez is, öröm volt olvasni. Hosszú, hosszú, akit érdekel az végigolvassa.

   • Zagor

    skynet. Nem valtod surun szerintem.
    En az okostelefon piac ota most van 2 eve hogy: Omnia, Spica (kinyirtam tulhuztam megfott), Spica(Rom upgrade, dragabban eladtam), Spica, Nokia e71, xperia X10, Defy, Xoom, Razr(defy+xoom elkelt hogy azonnal megvehessem amint kaphato lett). Most mindjart 1eve razr es meg marad is, mert nincs ami jobban ossze lenne rakva. Emellett cegesnek nyar elejen szereztem egy spicat. Majd helyette egy Milestone 1et. Igy most 2 brutal motorolaval maszok szanaszet. A legelso es a legutolso bika droidos motorolakkal. 😀 Ehhez viszonyitva szerintem nem csereled surun. 😛

   • http://andro-id.info Skynet

    Szerencsére nem is kell, mert emellett állandóan ki tudom próbálni az újabb telefonokat. Régebben emiatt ugye meg is kellett őket vennem, de most már… :)

 • sostibi

  Köszi a szép tartalmas cikket;barátnőmnek már forr az agya nekem meg habzik a szám egy ilyen után alig várom már a 13. havit 😀

 • zazie

  Szia!
  Azt szeretném kérdezni, hogy mobil-internet sticket kezeli-e? Nincs mindenütt Wifi… sajnos

  • http://andro-id.info Skynet

   Huawei K3520 modem OTG-n rákötve, PPP Widget-tel pedig lehet csatlakozni. Így pl. megoldható. Lehet más modemmel is, de erről tudok, hogy jó hozzá.

   • zazie

    Jajj, de jó!!
    Köszi !!! O)))

 • oliverkiss32 from ph

  Jó cikk. Peace veled! 😀

  • oliverkiss32 from ph

   Mostmár én is tervezem, hogy vegyek egy ilyet.

 • eadt

  Köszönöm a cikket, új nexus tulajként érdekes volt. Ezen felbuzdulva lenne egy kérdésem is. A saját gépemen Ubuntut használok, és USB-vel csatlakoztatva nem ismeri fel a tabletet. Megpróbáltam egy XP-s gépen is, ott felismerte, de illesztőprogramot már nem tudott hozzá telepíteni. Megpróbálkoztam a “fastboot móddal” (http://www.jayceooi.com/2012/08/16/google-nexus-7-fastboot-mode/)de a menüje behozása után nem sikerütl aktiválnom. Sajnos nem vagyok túl nagy geek… :) Van esetleg valamilyen ötleted, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a problémát? (Elsősorban az Ubuntuhoz való csatlakoztatás érdekelne, de ha WIN-re van tipp az is kisegít.)
  Előre is köszönöm!

  • http://andro-id.info Skynet

   Linux ügyben nem vagyok otthon, egyáltalán nem használom asztali gépen – viszont Win driver van az Asus oldalán, nekem az kellett, hogy felismerje korrekten a rendszer. Egyébként elég hektikus volt nálam a dolog, mert az előző Win 8 telepítés alatt ment simán, aztán a mostani telepítésnél (ez is Win 8) valahogy nem akarta az igazságot, pedig ugyanezt a driver-t használtam. Azóta is rejtély, és nem is tudom, miket csináltam/nyomogattam, de végül sikerült…
   De ha szerencséd van, akkor nálad elsőre összejön. 😀 Mondjuk XP alatt aztán abszolút nem próbáltam, de az Asus oldalán nem írnak semmi extrát a driver mellé, csak hogy Win kompatibilis.

  • Rózsa Tibor

   Kedves eadt!
   Ubuntu linuxra létezik egy “Wine” nevű program, ami a windowsra irt programok ubuntun való telepítésére/futtatasara szolgál. Én próbaként egy win-es itunest tettem fel így, nem mondom hogy a program 100%osan üzemelt, apró bugok voltak, de a funkciók 95%a futott rajta. Szerintem egy próbát megér…

 • krino

  Szia, nagyon-nagyon jó a poszt és az egész weblap… sokat gondolkoztam, hogy ha eljutok egyszer oda, hogy legyen egy N7-em akkor elkezdek én is valami hasonlót, de megelégedve vettem észre, hogy nem kell :) Főleg, hogy én teljesen új vagyok az androidos világban. Engem egy dolog néha még érdekelne, bár nem tudom, hogy az ilyesmire mennyire vagy vevő, az XDA-n mostanában láttam ilyen themes-s fórumot N7-t kategóriában és valami hasonló útmutatós dolog is jól nézne ki szerintem, igaz írtad, hogy a mókolásról nem szeretnél különösebben írni, nem is magára a rootolásra gondolva, hanem launcherekre, ikonok cserélgetése stb.

  Aztán még engem nagyon érdekelne az EPUB, mert pl engem visszatart az, hogy a könyvek minősége ami “fellelhető” eléggé gány munka.. jó lenne szépen “megalkotott” dolgokat olvasni.

  Valamint igaz, gondolom még nem volt lehetőséged kipróbálni egy Nexus 4-t, de most nagyon gondolkodom, hogy a telefonom haldoklik… hogy egy N4 vs N7… érdekelne, hogy szerinted melyik lehetne jobb választás.

  Üdv: Krino

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia! Ha írni akarsz, ne add fel, már csak azért se, mert ha ügyes vagy benne, akkor itt is megjelenhet az írásod. 😉 A jövőben egyébként is szeretnék egy kissebb csapatot összeszedni, mert nem mindig fogok tudni 100 százalékot berakni ide.
   Én már leszoktam a moddolásról – pár év és néhány készülék után már örülök, ha nem kell ilyesmivel foglalkoznom. 😉 Ide értem az ikonok cserélgetését is persze.

   Epub-ok amiket én találok azok jók, szépen tördelve, ékezetekkel, stb. Ha igényes vagy, és van időd, akkor magadnak is meg tudod csinálni egy programmal, Calibre a neve.

   N4 és N7 nálam nem alapja egy vagy-vagy kérdésnek, egyik telefon, másik tablet, nem ugyanaz a felhasználás módja szerintem. 😉 Ezt viszont neked kell eldöntened, hogy telefon kell-e jobban, vagy tablet. Annyit azért tudok mondani, hogy amióta megvan az N7, azóta a RAZR szépen pihizik, és csak telefonálásra van. 😀 Ezt is most az N7-ről írom…
   Nexus 4 teszt lesz egyébként, amint hozzájutok. Külföldön ez könnyebb lenne, de hát ez van. :)

   • krino

    Hát, ha lesz egy készülékem akkor lehet belekezdek egy “szárnybontogatásba” :)

    Azért kerültem válasz út elé, mert a telefonom, egy jó öreg Sony Ericsson k750i…. 😀 Szóval eddig kimaradtam az ios és az android kínálta lehetőségek tárházából. Az N7 pedig utána olvasgatva nagyon elnyerte a tetszésemet és gondolkoztam, hogy karácsonyra meglepem magam és akkor marad “feature phone” csak telefonálásra. Azonban a telefon kb 5-6 év hű szolgálat után kezdi magát megadni, így muszáj leszek választani majd egy N4 vagy egy N7 között. (N4-nél tuti kijönne az ebookok és a normális böngészés élményének a hiánya:()

    Az N7-nél pedig a vissza tartó erő a nagy számú hibás darab. Székesfehérváron és Budapesten is megnyomkodtam 1-1 darabot, de mindegyiknél jelentkezett a screen liftes gond.

    A programokat köszi majd utánuk lesek ha aktuális lesz. Persze továbbra is követem a posztjaid!

 • kazse

  Köszi a cikket, príma kis gép én is erről írok most. Kérdés érdekelne hogyan lehet a kamerát rábírni a 720p-re amiről írtál is, és usb meghajtót otg-vel nem látom?

 • Xon

  Szia!
  Nagyon tetszett a cikk, minek hatására (persze nem csak ennek) én is vettem egy ilyen kütyüt, 32Gb 3G-s verzióját. Ezen már 4.2-es android van.
  Mivel most próbálgatom még csak az androidot, lehet hogy bénaságból, de nem tudtam láthatóvá tenni az OTG kábelen keresztül rádugott 16Gb-s pendrive-t. Légyszi írjál egy kis felvilágosítást erről. Előre is köszi!

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia!
   Szükséged lesz a Play-ről a Nexus Media Importer progira, és máris látni fogod a pendrive tartalmát. 😉

   • Xon

    Szia!
    Köszi az infót, így már működik.
    Már pár napja nyűvöm a kütyüt, s úgy tűnik beváltja a hozzá fűzött teményeim. A 3G-t kicsit nehézkes volt beállítani. Már csak a flash-es oldalak hiányoznak, de hát nem lehet minden tökéletes.

 • A Jani

  Szia !

  Véletlenül tévedtem Hozzád.
  Most rendeltem egy N7-t a B.nejnek, azt kérdezném, hogy TV-vel össze lehet-e kötni(hdmi hiánya miatt, a TV-n van hdmi, usb is )
  és Hogyan, mi módon?

  Kösz a választ: A Jani

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia!

   Sajnos jelen pillanatban nem tudok ilyen módszerről. Illetve elvben létezik egy HTC Media Link nevű cucc, jó drágán, és körülményesen beszerezhetőn. Így inkább a rövid válaszom az, hogy nem megoldható. :(

   • Csokisfánk

    DLNA-t támogató TV-vel wifin keresztül össze tudod kötni.

 • turcsikg

  Szia!

  Kijelzője mennyire karcolódik? Persze értelmes használat mellett, nem kulccsal karcolgatva, de jelenleg van egy samsungom, és azon 1,5 évnyi használat után sincs semmi karc (persze oda is figyeltem az eszközre). Szóval normál használat (ujjal nyomkodás) mellett mennyire kell félni, hogy karcolódik?

  Üdv!

  g.

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia!

   Minden karcolódik, még a Gorilla Glass is – és ez még csak nem is az, csak Gorilla Fit üveg. 😉 Én mindenre teszek fóliát, így a Nexus 7-esen is van, és nem is látszik egyébként. Így legalább az ujjlenyomatokat sem gyűjti annyira. 😀 Ha érdekelne jó minőségű fólia, akkor az Androshopban találsz. 😉

 • Sullivan

  Szia!

  Milyen tipusú otg kábellel működik a kütyü?

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia!

   Amit az Androshopban kapsz, az jó hozzá 😉 Sima OTG kábel egyébként.

 • pd

  Nálad jelentkezett az hogy 3gb szabad hely nincs meg akkor belassul vagy szaggat? Ez csak a 16gb nexus 7 re jellemző?

  • http://andro-id.info Skynet

   Volt olyan, hogy pár száz MB volt, és akkor belassult, szaggatott, de mióta hagyok úgy 1GB körül szabadon, azóta nem volt gond. 😉

 • Pingback: [Shopper] Új termékek a SHOP-ban | Andro-ID()

 • gaga

  Kapható-e hozzá autós töltőadapter? Esetleg jó hozzá bármilyen autóstöltő micro B vagy normál USB csatlakozóval?
  Más: Pc-vel összekötve (XP sp3, a gyári saját usb kábel) sehogyan sem működik. akárhonnan töltöm le a MTP-t, drivert, az eredmény mindíg ugyanaz: 1. A nexus beállítások/USB computer connection Media device(MTP), ekkor az eszközkezelő az eszközök kapcsolatfáján mutatja az Android ADB interface-t, de a PC sajátgépen nem jelenik meg semmilyen eszköz/háttértár, forgalmazni a pc és nexus között egyáltalán nem lehet 2. A nexus beállítások/USB computer connection Camera(PTP), ekkor az eszközkezelő az eszközök kapcsolatfáján eltűnik az Android ADB interface, viszont megjelenik az Imaging-eszközök alatt a Nexus 7, a PC sajátgépen egy szép Nexus 7 Camera jelenik meg, amiről sajnos csak az esetleges fényképeket tudom letölteni, a PC-ről bármilyen file felmásolása tiltott. Ha persze nincs nexus 7 driver installálva, akkor semmi sincs, meg se nyikkan.
  Valaki tudja a megoldást?

  • http://andro-id.info Skynet

   Veszel egy ilyet meg egy ilyen kábelt (vagy használod a gyárit), és töltheted is az autóban. 😉 Driver gond: az ASUS oldaláról használd a saját driverüket, nálam Win 8 alatt sincs így gondja. Anélkül sehogy sem tudtam összehozni a dolgot…

   • gaga

    Kösz a választ, a töltőt érdemes megvenni. Hanem a letöltés probléma: természetesen az Asus oldalán található driverrel is próbálkoztam, egykutya. Mint írtam, nekem XP sp3-am van és nem Windows 7/8. ezért az egy problémáért nem akarok kiadni egy lavór pénzt. Windows 7-en én is láttam saját két szememmel, hogy működik, de mit ér az. XP-re tudtok megoldást?

   • http://andro-id.info Skynet

    A Google találataival érdemes próbálkozni, pl. ezt találtam hirtelen. Így sem megy?

 • konyas

  Köszönöm ezt az igazán minőségi tesztet. Vagy inkább kis bemutatást. Egy ideje tervezem, hogy tablet pc-t szeretnék venni, de nekem ez elég új dolog. Először egy Sony Xperia Tablet S-t szerettem volna, de olvasgattam, értékeltem, és nekem praktikusabb és kényelmesebb is lenne e nexus 7. Mindenhol csupa jót írnak róla, és mivel eléggé sokat utazok, így nekem a 7″-is praktikusabb volna. Még egyszer köszönöm ezt a bevezetést, azt hiszem visszatérek még ide. 😀

  • http://andro-id.info Skynet

   Nincs mit. Ez valóban inkább csak kedvcsináló inkább, a tesztet itt találod. 😉

 • pd

  Azt szeretném kérdezni hogy volt-e valami baj a nexus 7-tel? Rossz pixel és hasonlók?

  • http://andro-id.info Skynet

   Nem, semmi. Azóta a napokban megjött a második is amit a feleségem használ, és az is tökéletes. 😉

 • pd

  Nálad jelentkezett bármilyen hiba a n7-en képernyő,mikrofon,kamera stb. ha igen akkor garanciába cserélték?

  • pd

   bocs

 • konyas

  Szia, lenne egy gyors kérdésem. Lehet, hogy volt már róla szó, de azért biztos ami biztos. Februárban megveszem a Nexus 7-et. Netről rendelem 2 év garancia, 16gb, ingyenes szállítás. 75-ért. De azon még a 4.1-es android fut elvileg. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom update-elni az újabb androidra. Mert ha megjönne, az volna az első dolgom. :) A válaszodat előre is köszönöm.

  • http://andro-id.info Skynet

   Bemész a menübe, és frissíted, ennyi. 😉

   A legelső széria, illetve talán az első kettő volt a legneccesebb hibák tekintetében, de ami azt illeti az újabbak között is előfordul hiba. A dolog viszont szerintem kicsit túl van lihegve, legalábbis mint mondtam, nekem 2 is van itthon, és egyiknek sincs baja. Egyik németországi beszerezés, másik hazai (T-home). Kár ezen aggódni, vedd meg, használd, ha baja van, jön a futár, elviszik Brno-ba, és bő egy hét után visszakapod, aztán használod tovább. :)

 • konyas

  Egy valami elfelejtettem: Nexus 7 16GB tablet (NEXUS7-1B030A) + Android 4.1 operációs rendszer
  Így van meghirdetve az online webshopukban. Honnan tudhatom, hogy ez már az új Nexus7-es? Mert úgy tudom volt egy másik gyártás is, amivel voltak kisebb gondok.

 • Balu

  Szia!

  Segítségedet szeretném kérni Nexus 7 hasznnálatával kapcsolatban, mivel semmilyen fórumut nem találtam az eszközről. Nemrégen szereztem tudomást arról, hogy létezik a kézmozdulatokkal történő gépelés. Az Asus support oldalán (http://support.google.com/nexus/bin/answer.py?hl=hu&answer=2811346&topic=2811027&ctx=topic) található beállítás már alkalmazva volt a készülékenem és bármit állítok nem működik.
  Esetleg van valami ötleted?

  Válaszodat előre is köszönöm,
  Balu

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia!

   Azért nem működik, mert az ASUS oldalán bár nagyon szépen lefordították a szöveget, azt kihagyták, hogy magyar nyelvű szótár nincs a billentyűzethez, ezáltal nem lehet így írni ha magyar van beállítva nyelvként. Ha átállítod angolra akkor látni fogod, hogy úgy működik. Ezt csak most néztem meg igazából, mert kb. soha nem használom a gyári billentyűzet megoldást egyik készülékemen sem – javaslom, próbáld ki te is a Swype-ot vagy a Swiftkey-t. Mindkettő tudja amit szeretnél, nagyon hatékonyan lehet így írni – utóbbinak van egy ingyenes bétája is, én is ezt nyúzom most (csak arra figyelj, hogy ez majd le fog járni, de kipróbálni pont jó). Ezt innen tudod lekapni (a tablet verzió kell neked értelemszerűen). 😉

   Nexus 7 topik az Andro-ID fórumában is van egyébként, bár lehetne benne több tulaj is, hogy jobban pörögjön – ez már csakis rajtatok múlik… 😉

   • Balu

    Kedves Skynet!

    Köszönöm szépen a gyors segítséget, a nyelvet átállítva tökéletesen működött a gépelés.
    További sok sikert az ilyen és ehhez hasonló készülék bemutatásokhoz, ritkán találkozuk ma hasonlókkal. :)

    Küszönettel,
    Balu

   • http://andro-id.info Skynet

    Kedves Balu,

    örülök ha segítettem 😉

 • Sanyi

  Szia!
  Kipróbáltam a ppp widgetet de azt írja ki nincs root jog nem tudsz valami megoldást?
  Választ előre is köszönöm.

  • http://andro-id.info Skynet

   Háttő… root jog van? 😀 Mármint más program hozzáfér a root jogosultsághoz?

   • sanyi

    Milyen programra gondolsz?

   • http://andro-id.info Skynet

    Más egyéb program, ami root jogokat igényel… azok működnek?

 • sanyi

  írj egy olyat ami ilyet igényel és kit próbálom. letöltöttem a supersu-t de az meg valmi su-t keres, amúy vírusírtóként felraktam az avartot meg valami macdev is van rajt ha ez segít valamit

  • http://andro-id.info Skynet

   Ok, akkor kezdjük az elején, mert szerintem nincs root-olva a készüléked… 😉 Toolkit-et használtad? SU letöltésétől még nem lesz root. :)

   • sanyi

    Szia
    nem mert nem tudom hogy kell használni mert még garis a vas és nem találtam olyan “parasztos” leírást hogy rootolni tudjam a tabot és ha valami baja lenne vissza tudjam vinni.
    Ha valaki leírná mit mikor hova kell kell írni nyomni megcsinálnám, mer egyszerűb lenne a stickel mobil netezni

   • sanyi

    JA meg nem találtam a menüben beállítások fejlesztés menüpontot igaz az enyém 8gb-os készülék 4.2.1-el

   • sanyi

    Halihó!

    Valami ötlet ?

   • http://andro-id.info Skynet

    A Youtube-on jó pár videó van fent e témában, itt az egyik (német ugyan, de még csak hang sem kell, hogy a srác után csinálja az ember). 😉

   • sanyi

    Szia !

    Az az igazság, hogy jobban örülnék, hogy egy olyan ember speciel rád gondoltam
    leírná lépésről-lépésre esetleg képeket is csatolva és eltudnád küldeni az email címemre örökre hálás lennék neked :) littlecreek72@gmail.com

   • http://andro-id.info Skynet

    Akkor kérdezd meg a többieket a fórumban, bár egy videónál szerintem semmi sem egyszerűbb… én elhiszem, hogy az lenne a legkényelmesebb, ha semmit sem kéne csinálnod, de azért na… érted. Neked kell, vagy nekem? :) Vedd egy kicsit a fáradtságot, és értelmezd azt a videót, nem egy nagy kaland. Nekem viszont idő leírni neked azt, amit ott meg is nézhetsz. 😉

 • konyas

  Szia!

  Olvasgattam a minap a nexus 7-ről és mit látok egy külföldi oldalon? Hogy készítik a Google Nexus 7 2.-generációját. ha minden igaz Májusban debütál, kap hátsó kamerát, lesz benne pár fejlesztés és full HD kijelzője lesz. Az ára pedig kb annyi lesz mint az első generációnak. Szerintetek megéri várni rá?

  Itt a hír: (utána néztem ,hogy hiteles-e, és más portálon is találkoztam a hírrel. A hírek maiak.)
  http://tech2.in.com/news/tablets/secondgen-nexus-7-with-hd-display-may-be-revealed-at-google-io/724862

  És itt a másik: http://www.product-reviews.net/2013/01/30/new-nexus-7-in-2013-could-be-google-io-surprise/

  • http://andro-id.info Skynet

   Jah, olvastam én is, csak még időm nem volt írni róla. Igazából ha nem sürgős, akkor várhatsz rá, de ki tudja mikor jelenik meg ténylegesen, na meg mikor és ide (és milyen áron)… :(

   • konyas

    Hát igen, én is nagyon vacillálok rajta. Igazából most április 8.-án utazok ki Szlovákiába és ott jó hasznát vettem volna, például skype olni az itthoniakkal. De szerintem meg várom. Végül is, nem félek attól, hogy elrontják. Ugyan úgy az Asus csinálja és a gé psem változik sokat. Úgy fogom fel ,hogy ha türelmes vagyok, akkor az idővel kifizetődik. Csak kicsit felhúztam először magam, mert 2 hét múlva rendeltem volna meg a tabletet. :( No de akkor várok. És várom az erről írt írásodat is. :)

   • http://andro-id.info Skynet

    Hát, ezt nem biztos, hogy megveszem, mert teljesen elég nekem a 7-es is, de majd kunyizok tesztre egyet az Asus-tól. 😉

 • Gabesz

  Én sose értettem ezt a fólia mániát és mivel a nexuson meg gorilla üveg van így pláne nem. Én az első héten rendeltem Angliából (szóval elég régen megvan) és a fiaim elég sokat használják, nem finomkodnak vele. Ennek ellenére nincs baja a kijelzőnek. Szerintem a fólia a plusz egy réteggel és a nyilvánvalóan rosszabb karcállósággal csak rontja az élményt (na meg a pénztárcát).

  • http://andro-id.info Skynet

   Én meg azokat nem tudom megérteni, akiknél ez “fólia mánia”-ként csapódik le… 😀 A Gorilla Glass karcálló, de nem teljes mértékben, ezen kívül a Nexus 7-esen nem Gorilla Glass van, csak Gorilla Fit, ami még csak nem is annyira karcálló, mint az előbbi. Úgy használod ahogy jólesik, de pont a napokban olvastam RAZR topikban egy hsz-t, ezt most ide betenném:

   “Sziasztok!
   Hát véleményt váltottam a telefon védelmét illetően, mert bár nem esett le a telefon mert féltem és vigyázok rá, azért sikerült egy karcot a kijelzőre varázsolni. Szerencsére az egyik gombnál van a hiba és ezért csak véletlenségből vettem észre. Hogy mitől lehetett, az még kérdőjel, szerintem egy kulcs, vagy valami ami a telefonnal egyszerre a zsebemben volt. Sajonos azoknak az oldalára kerültem, akik szükséges egy védőfólia, aztán már akkor lehet hogy egy tokot is szedek… (ezzel nem azt mondom, hogy ez kötelező, hanem hogy én nem tudok eléggé vigyázni… sajnos).”

   Az meg hogy a fólia bármilyen mértékben befolyásolja a kijelző minőségét, nettó baromság. Meg lehet nézni az én készülékeimet, semmi sem látszik, a fóliák nem karcosak, színeket nem zavarják, mintha ott sem lenne. És ehhez még csak nem is kell drága fólia, amit árulok, ugyanazt használom évek óta…

   Mindenki azt csinál, ami neki jól esik, én fóliázok, te nem. Megérteni nem fogod, nem is kell igazából. 😉 Használd fólia nélkül, reméljük nem a saját károdon fogod megtanulni, hogy inkább jó lett volna az a fránya fólia… Nekem sem fétisem a dolog igazából, csak fő a biztonság. És ha ezzel nem ártok magamnak, a minőségnek, vagy a készülékemnek… akkor miért ne? 😉

   • gabesz

    A telefont azért ne keverjük ide. Azért azt feltételezem, hogy ha valakinek táblagépe van, az tokba teszi ha hordja valahova és nem dobja a hátizsák aljára natúrban egy doboz rozsdás szög mellé. A telóm amit csupaszon ide-oda dobálok az nekem is karcolódik, igaz az nem gorilla.

    Azt meg egyszerűen fizikai alapon nem tudom elfogadni, hogy:
    1, A műanyag fólia jobban karcálló mint a speciális karcálló üveg.
    2, A plusz réteg nem számít. Alapvető optikai tény hogy igen, max csak nem nagyon.

    A saját káromról annyit, hogy augusztus óta napi szinten használom és csak nem akar ekevágás keletkezni rajta, pedig használat közben nem kíméltem. Ha csipelem tokban van, ha használom akkor meg használom. Van egy gyanúm, hogy sok meglepetés már nem fog érni ez ügyben.

   • gabesz

    Még annyi, hogy tiszteletben tartom mindenki magán véleményét fólia ügyben. Senkit nem támadok le az utcán akinek a táblagépén fóliát látok.
    Viszont ez egy szakmai oldal, ahol szaktanácsokat adnak (hiába az a címe ami). Akik idejárnak azt úgy veszik, hogy tapasztalati tanács, de valóban próbáltál már Nexus 7-et fólia nélkül használni fél évig? Innentől kezdve pedig nem magán ügy hanem szakmai kérdés, hogy valóban indokolt-e a tok mellett a karcoló üveget fóliázni is.

    Az pedig ha felmerülne hogy tok helyett, fólia használat elég, az elég botor dolog lenne hiszen a tok egyéb behatásoktól is véd cipelés közben, amitől a fólia nem.

   • http://andro-id.info Skynet

    Valójában ez nem egy keményvonalas szakmai oldal, és ha már én hoztam létre, köszi, de be tudom sorolni, hogy micsoda. 😀 Ez egy olyan oldal, ami egy blogból nőtte ki magát (ha ez így egyáltalán helyes tényállás), így mint ilyen, baromira az én szubjektív véleményemet tükrözi. Ezt így kell kezelni, aki nem ezt teszi, az gondolja át újra. A fólia résznél kijelzőt kijelzővel hasonlítottam, nem mint táblagépet vagy telefont. Egyébként igen, a Nexus 7 pont az a méret, amit belevágsz a farzsebedbe, vagy a kabátod belső zsebébe.

    Azt sehol sem mondtam, hogy a fólia jobban karcálló. Azt mondtam, hogy nekem fent van jó ideje sok cuccomon, és nincs rajta karc, mert te ezt írtad konkrétan, idézem:

    “Szerintem a fólia a plusz egy réteggel és a nyilvánvalóan rosszabb karcállósággal csak rontja az élményt”

    Ebből nekem azt jön le, hogy a te értelmezésedben a fólia rontja a képi világot a plusz egy réteg miatt, és hogy tele lehet karccal, merthogy nem karcálló. Ezzel megyek szembe, amikor azt mondom, hogy ez márpedig nem így van, és egy normálisan felrakott fólia szinte észrevehetetlen. Ergó többet használ, mint árt, mert ha jön a karc, akkor a pár száz forintos fóliámat szépen leszedem, és felrakom a következőt. Fólia nélkül ha ugyanaz a karc jön, vagy megfogja a Gorilla… vagy nem. És utóbbi esetben pedig már késő bánat. :(

    Hidd el, vagyok annyira igényes, hogy feltűnik, ha egy fólia rontja a képi világot. Mint azt az oldalon láthatod, sok készülék megfordult már a kezeim között, és a fotózással is mint olyannal elég jó barátságban vagyok. Persze, biztos műszerekkel ki lehetne mutatni, hogy a fólia márpedig ront. Legyen mondjuk 99%-os a minőség. De ha ez a 99%-os minőség jelenti azt, hogy biztonságban tudom a cuccom… Nekem megéri. És láthatóan azok is így gondolják (utólag) akik beszerzik azt a bizonyos karcot.

    “Van egy gyanúm, hogy sok meglepetés már nem fog érni ez ügyben.”

    Hát igen, mert a karc keletkezése aztán olyannyira tervezett és kiszámítható dolog, hogy nem üthet be egyszercsak és váratlanul mondjuk fél év után 3 nappal. 😉

    Te kezdted ezt az egészet egyébként a “fólia-mánia” megszólalásoddal, szóval igazából te vagy, aki megkérdőjelezi a másik csoportot. Én nem írtam olyat a cikkben meg sehol sem, hogy “nem értem ezt a fólianélküli mániát”. Neked így jó, rendben, használd így. Én meg teszek rá fóliát, és semmiben sem szenvedek hátrányt, bármennyire is azt gondolod, hogy ez nem így van. És igen, ez tapasztalat. Saját. Szubjektív. Szakmai oldal ide vagy oda… 😀 Én elfogadom a véleményed, csak ne akard nekem megmagyarázni, hogy fóliával szarabb az élet. 😉

   • Gabesz

    Nem szándékom egyes embereket meggyőzni, mint írtam, szóval nem is viszem tovább a vitát. Elhangzott egy állítás, (a korábban említett ok miatt) melléraktam egy ellenvéleményt, amit fenntartok.

    Ezzel kapcsolatban:
    “…Ez egy olyan oldal, ami egy blogból nőtte ki magát (ha ez így egyáltalán helyes tényállás), így mint ilyen, baromira az én szubjektív véleményemet tükrözi. Ezt így kell kezelni, aki nem ezt teszi, az gondolja át újra. …”

    Ezt azért gondold át. Az egy dolog mi volt a szándékod (és mi most), az meg egy másik hogy mit mutat az oldal a látogatónak, mert ez utóbbi számít.
    A weblapod tartalma, felépítése és az, hogy a láblécben az áll, hogy “Kiadó: Androshop Kft” arra utal, hogy ez egy szakmai blog és nem arra, hogy ez valaki szubjektív magán blogja. Innentől kezdve tök mindegy a mögöttes szándék. Ha valóban te a látszat ellenére fennkívánod tartani a magán blog státuszt, akkor a fejlécben jól láthatóan helyezd ezt az általad írt szöveget, vagy ha nem akkor meg ne panaszkodj, hogy ha másnak nézik az oldalad.

    Ígérem nem zavarok többet.

   • http://andro-id.info Skynet

    Vita és vita között van különbség, szerintem mi maximum eszmét cseréltünk, ezzel nincs baj. 😉 Ha eldurvul a dolog és anyázásba fordul, az az egyedüli amit nem szeretek, lehet kulturáltan is vitatkozni. Már az ókori görögök is ezt csinálták, lett is pár filozófiai végeredménye. :)

    Ok, elfogadom, sőt igazából imponáló is, hogy külső szemlélőként az oldalt kialakítása kissé túlnőtt egy klasszikus blogon. Komolyodik, “evolválódik”, az meg az én személyes preferenciám, hogy nézzen már ki valahogy. Viszont mondod, hogy ennek következtében kevésbé lehet szubjektív. Na de most mégis mennyi objektivitást vár az ember, amikor rákattint egy olyan címre, hogy “Így használom én a Nexus 7-em”? Már a cím is tocsog a várható szubjektív véleményformálástól, nem is lehetne objektíven megírni egy ilyen cikket. Egy hírt megírhatok így, de egy játék-, program-, eszköz-, tartozékbemutatót ha meghülyülök sem tudok objektív módon tálalni. Pista ugyanazt a dolgot úgy látja, Béla emígy, én meg amúgy. Mindenkinek igaza lesz, mert a saját szubjektív véleményét adja elő, nem is tehetné másképpen. Egy Mobilaréna (hogy hazainál maradjunk) teszt is a tesztelő véleményét tükrözi, mi mást is tükrözhetne…? :)

    Na emiatt marad az oldal (egy része) továbbra is szubjektív, külön kiemelve az ilyen témájú írásokat. És ez teljesen független a kinézettől, vagy attól, hogy mi van írva a láblécben. Az oldal az enyém, a cég az enyém, az írások az enyémek… ha holnaptól iPhone cuccokról írok, igazából azt is megtehetem. Nem lenne szép, elveszteném a hitelem, és az eddig összegyűlt pár ezer olvasómat, de megtehetném; nem felelek senkinek. Max. persze nektek olvasóknak, ezért nem fog ez megtörténni (na meg mert nem érdekelnek az Apple cuccai).

    Na de túl is tárgyaltuk már ezt a témát, teret is hagynék a jövőbeli egyéb témájú érdeklődőknek. 😉

 • sanyi

  Helló!

  Sikerült rootolni és kinyitni a Nexust köszi a linket, most már nem félek hozzányúlni, a fóliához meg annyit szerintem nincs olyan kijelző ami ne karcolódna, én is raktam rá mer eléggé féltem.
  Még egyszer kösz :)

  • http://andro-id.info Skynet

   Na látod, nincs ebben semmi különleges, mindig az első lépés a nehéz, de aztán rájön az ember, hogy nem olyan nagy dolgok ezek. 😉 Átestél a “tűzkeresztségen”. 😀

 • Paul Muad-dib

  Sziasztok. vettem a napokban egy nexus 7-est, 3g, 32gb. van benne micro sim hely, az erdekelne, lehet errol telefonalni? ugy ertem, nem a neten keresztul, azt a reszet vagom, h igen, skype-val, viberrel.

  a valaszokat elore is koszonom.

  Paul

 • nexus

  Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem, hogy a Nexus 7 OTG kábelen keresztül kezeli az USB modemeket?

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia,

   a ZTE MF667 HSPA+ modemmel azt írták működik, még biztos van pár fajta, de elég szegényes az infó. Lutri a dolog, van ami menni fog, van ami nem. :(

 • Sauna_Addited

  Az én N7-emen már kezdettől fogva a 4.2.2 van fent. Próbáltam rootolni a német video segítségével, de sajnos a Toolkit féltávnál tovább soha sem jut tovább valamiért. Lehet hogy én hibázok, de nem jövök rá, hogy mit. Hogyan tudnék konzultálni, segítséget kérni.

 • Pásztor István

  Üdv!

  Olvastunk tokról, meg otg-s billentyűzet és egér megoldásról, de arról esetleg tudnál valamit mondani, hogy billentyűzetes tok milyen megy hozzá? Van-e esetleg olyan, amiről biztosan tudod, hogy működik vele, és esetleg egy bolt linkjét, ahol meg lehet vásárolni?
  A minősége nyilván elfogadható kellene, hogy legyen, és garancia sem ártana rá!Köszi

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia!

   Sajnos nem használok semmilyen billentyűzetes tokot, így ebben nem tudok segíteni… :(

 • heed

  Szia!

  Letöltöttem a Nexus Media Importer-t és nem engedi a fájlok átvitelét Nexusról adathordozóra…lehet, hogy ez nem lehetséges vagy én nem tudom beállítani?

 • Helga

  Szia!Tudnal segiteni?Probalkozom nethez csatlakozni,a routerhez csatlakozik,de nem jön be internetjel.Mi a teendö?:)Köszi

  • http://andro-id.info Skynet

   Hát aki ezt így ennyi hibaleírás után megoldja neked, az vagy mentalista, vagy csak baromi szerencsés… 😀

 • csicsu66

  Szia! Egy kérdés! Használtad már a Chromecast kütyüt? Most szeretnék venni, de egy kicsit félek tőle, hogy gyengus. Pl. Nem tudom, hogy a chrome böngészőt látja-e? Kösz!

  • http://andro-id.info Skynet

   Szia!
   Nem használtam, pont a korlátolt tudása miatt, na meg van egy kis HTPC a tévé alatt, így (számomra) nem sok pluszt tudna adni – nem nyújtana semmi olyat, ami ne tudnék most is megoldani. 😉